Onzichtbaar tanden recht? Dat kan met de Aligner! De onzichtbare beugel.

Regelmatig zijn mensen ontevreden over de stand van hun tanden. Als ze deze recht willen hebben zien ze op tegen de bekende slotjesbeugel. Deze vinden ze te zichtbaar en niet mooi; ze kiezen liever voor een onopvallende manier om zo een gezonde , stralende lach te krijgen. Onopvallend kan op twee manieren: de linguale, vaste beugel en de goedkopere uitneembare, doorzichtig beugel, de Aligner.

Beide manieren zijn ideaal voor iedereen die liever een beugel uit het zicht heeft! De Aligner is gemaakt van doorzichtige hoesjes, die over de tanden en kiezen schuift. Om de week wordt er een nieuw hoesje over de tanden en kiezen geschoven, waardoor ze steeds rechter worden gezet.

Rechte tanden en kiezen verbeteren uw mondgezondheid en verhogen uw zelfvertrouwen. De Aligner is zowel geschikt voor jongeren en volwassenen.
In Hoofddorp kunt u voor de Aligner terecht bij Ortho Bright Smile “Praktijk voor Orthodontie”. U kiest voor onze praktijk om een heleboel redenen en wel:

 • Zeer moderne praktijk met de nieuwste technieken, zoals intra-orale scanner en 3D-printers.
 • Zeer ervaren behandelaar, Arnoud Boelens, die bij meerdere orthodontische verenigingen active member is. Hij informeert u altijd wat voor u de meest optimale behandelingsmogelijkheid is.
 • Een vriendelijk en zeer ervaren team van medewerkers.
 • Snel geholpen; afspraak binnen enkele weken.
 • Al vele Aligners gemaakt en hij zou bij Invisalign het predicaat “Elite” hebben gekregen.
 • De goedkoopste Aligner uit de regio Hoofddorp.
 • Afdrukken, het zogenaamde “happen” is niet meer nodig. Wij scannen digitaal uw mond; de meest ideale manier om de stand van uw tanden en kiezen vast te leggen.
 • Virtueel is het eindresultaat al zichtbaar en deze kunnen we u tonen op uw persoonlijk gemaakte “App”.
dag tijd
maandag 9.00 tot 17.00 uur
dinsdag 9.00 tot 17.00 uur
woensdag 9.00 tot 17.00 uur
donderdag 8.00 tot 17.00 uur
vrijdag (alle oneven weken is de praktijk op vrijdag gesloten) 8.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag gesloten. Voor de intake van de Aligner patiënten hanteren wij speciale uren.

Speciaal voor jou

Elke innoverende functie van de Aligner is ontworpen om jou de lach te geven die je verdient. Elke Aligner is op maat gemaakt, alleen voor uw gebit. Telkens wanneer de patiënt een nieuwe Aligner over de tanden klikt, zal het gebit geleidelijk verschuiven – stapje voor stapje, week na week – naar de gewenste positie die uw behandelaar digitaal voor jouw heeft ontworpen en voorgeschreven.

Ontdek waarom meer mensen ervoor kiezen om hun tanden recht te zetten met Aligner’s transparante beugel.

De behandeling met de Aligner ging heel snel. Ik had dit veel eerder moeten doen, want ik heb eindelijk mooie tanden na zo’n lange tijd.
Peter uit Hoofddorp

Wat een mooi systeem, direct kunnen zien wat je kan verwachten. Een eindeloos mooi eindresultaat. Ik ben zeer blij en kan het iedereen aanraden.
Marloes uit Hoofddorp

De Aligner is makkelijk uit je mond te nemen, waardoor je veel makkelijker kan poetsen en flossen in vergelijking met de vaste beugel. 60% van de mondhygiënisten geeft aan dat de meeste mensen minder last hebben van tandplak tijdens de Aligner behandeling. De kans op het krijgen van witte vlekken(de zgn. “white spots”) is daardoor aanzienlijk kleiner geworden

Voordelen

De orthodontische behandeling met de doorzichtige Aligner biedt veel voordelen in vergelijking met bestaande technieken, zoals de slotjesbeugel.
Met de onzichtbare Aligner heeft u de volgende voordelen:

Op maat: Het is op voor iedereen uniek op maat gemaakt, waarbij iedere Aligner een periode van twee weken werkzaam is, waarna de nieuwe wordt geplaatst.

Uitneembaar: De aligners zijn uitneembaar. U kunt dus tijdens de behandeling gewoon eten en drinken. Uw gebit schoonhouden is daardoor ook veel gemakkelijker.

Effectief: Met de Aligner kunt u de virtuele resultaten en het behandelplan bekijken nog voor de behandeling begint. Zo kunt u zien hoe de tanden staan als de behandeling eenmaal is afgerond.

Comfortabel: De Aligners zijn prettiger te dragen. Een slotjesbeugel kan in de wangen en lippen prikken en zijn moeilijker schoon te houden.

Transparant: De Aligners zijn bijna onzichtbaar. Niemand zal er iets van merken als u deze bijna onzichtbare Aligners draagt. Hierdoor kan de Aligner naadloos in uw dagelijks leven worden ingepast.

Allergie: U heeft geen metaal in de mond, waardoor nikkelallergie niet aan de orde is Breuk: De Aligner kan scheuren, maar omdat deze maximaal twee weken wordt gedragen is het risico erg klein. Bij de slotjesbeugel komt het losgaan van de slotjes vaker voor.

Wanneer een Aligner?

Het doel van een Aligner behandeling is een verzorgende en stralende lach. Dit betekent niet alleen een recht gebit, maar ook een goede mondhygiëne. Met scheven tanden is het lastiger om het gebit goed schoon te hopuden, wat weer voor problemen aan de mondgezondheid kan zorgen. Het resultaat van elke orthodontsiche behandeling, en dus ook voor de Aligner, is het zorgen voor een representatieve uitstraling. Deze uitstraling heb je al tijdens en zeker na de behandeling. De onzichtbare Aligner is onder andere geschikt voor:

 • Het op de juiste manier laten passen van de kaken
 • Stand van de tanden aanpassen om zo beschadiging van het tandvlees te voorkomen
 • Door een betere pasvorm kan extra slijtage aan tanden en kiezen worden voorkomen
 • Rechtzetten van tanden en kiezen die te zwak zijn voor de slotjesbeugel. De Aligner is in 95% van de gevallen mogelijk. Wij hebben de ervaring in huis en de volledige kennis en vaardigheden om met de Aligner om te gaan. Neem daarom contact op met onze praktijk om te kijken of u in aanmerking komt voor een /aligner.

Aligner: de behandeling

Bij Ortho Bright Smile “Praktijk voor Orthhodontie” is de hele behandeling onder te verdelen in een aantal stappen, te weten:

Stap 1 : Eerste consult
We luisteren naar uw wensen en bekijken samen of de onzichtbare beugel iets voor u is. Tijdens het eerste consult wordt gekeken naar de mogelijkheden voor u met de Aligner.. Hierbij willen wij u alvast inzicht geven over methode, en welke stappen worden doorlopen.

Stap 2 : Tandsteen verwijderen
Vervolgens zal er een afspraak voor gebitsreiniging gemaakt worden. Omdat de afdrukken, via de digitale scanner, die tijdens de volgende zitting gemaakt worden zeer precies moeten zijn, moeten de tanden vrij van tandsteen en volledig schoon zijn. Indien mogelijk krijgt u alvast een begroting van de kosten mee.

Stap 3: Het documenteren (mondfoto’s, röntgenfoto’s en digitale scan)
Tijdens de tweede afspraak worden er digitale afdrukken en mond- en röntgenfoto’s gemaakt. Uw gebit wordt door een afdruksysteem gedigitaliseerd. Met dit digitale bestand worden de gewenste verschuivingen van uw tanden gepland en berekend. Deze animatie laat u precies zien hoe uw gebit in de loop van de tijd zal veranderen. En u kunt het eindresultaat zien!

Stap 4: Bespreken behandelplan
Het behandelplan wordt met u besproken. We nemen alles door en u krijgt de tijd om nog aanvullende vragen te stellen. Zodra u besluit het behandeltraject in te gaan, worden de bitjes op maat gemaakt.

Stap 5: De behandeling
Om tot een goed resultaat te komen is het de bedoeling dat u de Aligner dag en nacht draagt. Alleen met eten, drinken (behalve water) en poetsen is het van belang de beugel te verwijderen. Gedurende de behandeling zal u elke keer voelen dat de Aligner de tanden de juiste richting op drukt. Tijdens de controles wordt gekeken of het gewenste resultaat is bereikt. In sommige gevallen is er halverwege een aanpassing in het behandelplan nodig. Dit geeft geen extra kosten voor u. Wel valt het soms tegen dat de behandeling wat langer duurt dan in eerste instantie gedacht.

Stap 6: Eindfase
Alle Aligner behandelingen zijn inclusief nachtbeugel. Een spalk achter de voortanden kan extra worden geplaatst na de complete behandeling, zodat uw tanden in de juiste stand blijven staan; de nachtbeugel wordt dan meestal afgebouwd.

Veel gestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?
Nee, wel kan bij het plaatsen van een nieuwe Aligner de nieuwe druk weer te voelen zijn. Echter iedereen reageert anders op druk en zal dus ook door iedereen anders ervaren worden. Meestal valt dit mee.

Hoelang duurt een Aligner-behandeling?
Over het algemeen duurt deze behandeling minder lang in vergelijking met de slotjesbeugel. De totale behandeltijd hangt af van de ernst van de afwijking en de motivatie. Tijdens de bespreking van het behandelplan krijgt u een indicatie van de duur van de behandeling.

Hoe onzichtbaar is de Aligner?
Helemaal onzichtbaar is deze beugel niet, maar door het doorzichtige kunststof, waarvan de beugel is gemaakt, is de beugel onopvallend. Van veraf is de beugel niet zichtbaar, van dichtbi ziet u wel een doorzichtig laagje op de tanden zitten.

Kan ik alles eten met de Aligner?
De Aligner is uitneembaar en moet bij het eten uitgenomen worden. Als u iets anders dan water drinkt, dan moet de Aligner uitgenomen worden.

Hoe maak ik de Aligner schoon?
De beugel is, net als de rest van het gebit, gemakkelijk schoon te maken met een tandenborstel en tandpasta. Poets de Aligner minimaal net zo vaak schoon als uw eigen gebit, dus eigenlijk na elke maaltijd.

Wanneer draag ik de beugel?
Hoewel de Aligner uitneembaar is, is het wel bedoeling dat deze dag en nacht gedragen wordt. Tijdens het eten, drinken (uitgezonderd water) moet u de beugel uitdoen. Het mooiste ius als de beugel minimaal 22 uur per dag gedragen wordt.

Hoelang moet ik iedere Aligner dragen?
In principe wordt elke Aligner ongeveer twee weken gedragen. In sommige gevallen moet de Aligner sneller gewisseld worden; dit mag nooit op eigen iniatief.

Hoe vaak moet ik voor controle langskomen?
Iedere vier tot acht weken moet u langskomen bij de Praktijk voor Orthodontie. Dit wordt u tijdens de behandeling verteld wanneer de volgende afspraak weer gemaakt moet worden.

Wat doe ik als de Aligner verloren is geraakt of beschadigd is?
Stop uw vorige bitje of de volgende in de serie in uw mond en neem contact met de Praktijk voor Orthodontie op.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?
Als u en aanvullende verzekering heeft met daarin orthodontie, en u onder de 18 jaar bent, wordt de behandeling meestal deels, dan wel volledig vergoed. Boven de 18 jaar geven de meeste zorgverzekeraars geen tot nauwelijks een vergoeding. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om hier meer duidelijkheid over te krijgen.

Interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Aligner voor u? Neem dan contact met ons op. Telefonisch zijn we te bereiken op telefoonnummer 023- 555 33 25 of per mail info@orthobrightsmile.nl. Wij helpen uw graag aan een prachtige lach. U hoeft geen verwijsbrief te hebben om deze behandeling te kunnen ondergaan.