Linguale beugel (vaste beugel aan de tongkant) – wordt niet meer toegepast in deze praktijk

Is een linguale beugel voor mij zinvol?

Iedere scheefstand van de tanden en kiezen kan met een linguale beugel behandeld worden.

Beperking

De tanden en het tandvlees moeten gezond zijn. Dit geldt in principe voor elke type beugel en de linguale beugel is daar geen uitzondering op.

Goed te weten

De linguale beugel is toepasbaar voor alle type patiënten, of het nu jong of oud is. Maak een afspraak met ons voor een uitgebreid gesprek, om de mogelijkheden van uw tand- en kiezenstand te bespreken.

Discreet en onzichtbaar

Let u altijd op uw verzorgde en aantrekkelijke uiterlijk? Moet u representatief zijn voor uw werk, omdat u veel met mensen omgaat? Dan wilt u zeker niet dat de aandacht op u gevestigd wordt door een storend uitziend apparaat in uw mond. Hier is een onzichtbare beugel de ideale oplossing. Niemand zal meer als eerste naar uw beugel kijken – en u zal al spoedig niet meer er aan denken dat u een beugel draagt.

Vaker een prettiger gevoel in iedere fase van uw leven

Misschien wilt u ook eens een keer wat voor uzelf doen en een scheefstand van uw tanden, die u al geruime tijd heeft gestoord, laten verhelpen – liefst op een manier die niemand zal merken. De onzichtbare beugel is dan de beste manier om dit op te lossen en is nagenoeg voor iedere scheefstand en op iedere leeftijd toe te passen. Wat wel belangrijk is dat uw tanden en tandvlees gezond moeten zijn, om een optimaal resultaat te kunnen behalen. Het beste kan u dan een afspraak maken met onze gespecialiseerde behandelaar, die met u de mogelijkheden zal bespreken. Bij ons vindt u daarvoor de juiste aanspreekpartner.

Stap voor stap naar mooie tanden – zo werkt het!

Het linguale behandelingssysteem (aan de tongzijde geplaatst) bestaat uit kleine plaatjes, de zogenaamde bracket. Met speciale hulpmiddelen, die in een gespecialiseerd tandtechnisch laboratorium voor de linguale beugel, zijn voorbereid, worden de brackets aan de binnenzijde van uw tanden vastgeplakt. Alle brackets worden met een individueel gemaakte draad met elkaar verbonden. De informatie die in de brackets en de draad zit, zorgt ervoor dat de tanden stap voor stap in de juiste richting worden geplaatst. Als de mond normaal wordt geopend, bijvoorbeeld bij het eten en praten, is de onzichtbare beugel niet te zien. Alleen als de mond extreem ver open wordt gedaan en pas als je goed kijkt, is de beugel voor een deel pas te zien. De verbetering van uw tanden is zeer goed te volgen, zonder dat deze verstoord wordt door een glimmende beugel.

De kosten?

Kwaliteit heeft zijn prijs, maar het mooie daarvan is, dat u uw hele leven lang er plezier van heeft. Wat hier dus geldt: wat mooi is, is vaak ook gezonder. Zo investeert u niet alleen in een aantrekkelijk uiterlijk en lach, maar ook in een langdurig gezond houden van uw tanden.

“State of art” -Technologie

Door het gebruik van innovatieve technologie bij het vervaardigen van de brackets en het programmeren van de draden, als ook door het uitgedachte behandelingsprotocol, krijgt u een voorspelbaar behandelingsresultaat die voldoet aan de nieuwste stand van de moderne orthodontie op internationaal niveau. Deze therapie gaat met dit complexe systeem, helaas gepaard met hogere techniekkosten. Wij zullen graag voor u een kostenopgave maken en bekijken of dit systeem voor u geschikt is.

Voordelen van een onzichtbare linguale beugel

De linguale beugel wordt steeds populairder evenals de niet volledig onzichtbare aligners, waarvan Invisalign de meest bekende is. De linguale beugel is onzichtbaar en biedt zo een optimale oplossing voor patiënten die beroepsmatig of uit persoonlijke redenen niet met een zichtbare beugel willen lopen. Voortaan hoeft u niemand meer te verklaren waarom u voor een beugel heeft gekozen, waarbij uw spontane lach bewaard blijft. Het grote voordeel van de linguale beugel is dat deze vastgelijmd is en kan en hoeft er tijdens het eten en drinken niet uitgehaald te worden, zoals bij de aligners. U moet er niet aan denken om de beugel bij bijvoorbeeld een zakelijk diner of een romantisch etentje onopvallend uit de mond te moeten halen. De linguale beugel biedt dankzij het vlakke ontwerp nauwelijks hinder. Doordat deze beugel is vastgeplakt, kan deze ook niet vergeten worden om weer in de mond te plaatsen. Daarnaast blijkt uit wetenschappelijke onderzoeken dat de kans op het krijgen van witte vlekken en ontkalkingen op de tanden, vijf keer kleiner bij een beugel aan de binnenzijde is.

Nadelen van de linguale beugel

In het begin heeft de tong veel last van de linguale beugel. Dit beïnvloedt het praten en slikken. In de praktijk blijkt dat zich te beperken tot de eerste paar weken. Door het “hightech” ontwerp zijn de startkosten hoog, omdat de techniekkosten duur zijn. Dit geldt evenzo voor de aligners.