Telefonische bereikbaarheid ma t/m vrij 8.30-17.00 u 023 555 33 25

In antwoord op vragen van de Tweede Kamer heeft de Minister voor Volksgezondheid beantwoord dat er nooit een verschil in kwaliteit is aangetoond tussen de orthodontische behandelingen door tandartsen voor orthodontie en orthodontisten. Gedegen onderzoek heeft tot op heden aangetoond dat er GEEN KWALITEITSVERSCHIL is, hetgeen de conclusie rechtvaardigt dat die verschillen er in de praktijk dus ook niet zijn (Scientific Dentistry Unites, 3, 2017).

De linguale apparatuur (=onzichtbare beugel) is momenteel de enige apparatuur die optimale esthetiek combineert met maximale gecontroleerde tandbeweging. Pijn en ongemak direct na plaatsing van de linguale beugel verschilt niet met de buccale (=wangzijdige) beugel. Wel de locatie; de tong was gevoeliger, maar desondanks was er geen verschil in patienten tevredenheid tussen beide apparaturen. Onderhoud (poetsen) is bij beide type beugels lastig. Aan de tongzijde komen echter minder vaak witte vlekken (=ontkalkingen) voor. Mocht dit bij de linguale beugel toch voorkomen, dan is deze minder zichtbaar en storend (J. Orthod.).

Donderdag 21 mei 2015 heeft RTL LifestyleXperience onze praktijk bezocht om TV-opnamen te maken. Sander Foppele heeft hierbij onze tandarts voor orthodontie Arnoud Boelens allelei vragen gesteld over beugels. De uitzending is zaterdagmiddag 30 mei getoond op televisie.

150521-ORTHO_BRIGHT_SMILE v2

De toelating en registratie in het Orthodontisch Kwaliteitsregister is de eerste stap die gezet is om tot nog meer kwaliteit binnen onze praktijk te komen. Daarnaast zijn wij druk bezig om de felbegeerde ISO-certificering te verkrijgen. Daarmee wordt er nog meer recht gedaan aan onze wens om het allerbeste aan onze patienten te geven.

Stichting Onafhankelijke Hulpverlening (SOH) bood deze film aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De film laat pijnlijk zien wat het effect is van de politiek in de mondzorg.

21 November heeft Arnoud Boelens aan groep 8 van basisschool "De Regenboog"een power-point over voorlichting gegeven. Hij vertelde daar hoe je gaatjes en tandvleesproblemen kan voorkomen. De klas reageerde meedenkend en enthousiast en heeft er hopelijk veel van geleerd. Is voor herhaling vatbaar.

Zaterdag 6 april hebben we weer een open huis dag van 11.00-13.00 uur. Op deze dag is het mogelijk kennis te maken met ons team. Graag tot zaterdag.

Kinderen met astmatische problemen hebben, zo blijkt uit onderzoek, als gevolg van mondademen slecht op elkaar passende kaken. Zo had 45% van de zes- tot achtjarigen een open beet, 20% een kruisbeet en 20% een overbeet. (bron: Ped.Dental J.; nov.2012). Een afspraak maken met onze praktijk is daarom verstandig.

Onderzoekers hebben een mogelijk verband gevonden dat de bacterie porphyromonas gingivalis, die bij sommige vormen van parodontitis voorkomt, de boosdoener is voor een verhoogt risico op alvleesklierkanker (bron: Gut)

Het percentage mensen met een aanvullende tandartsverzekering (nu 65%) neemt af vanwege de hoge premies. De premies zijn tussen 2009 en 2012 mwet 20% toegenomen; de mondzorgtarieven met 4%. (bron: Rabobank)

Met ingang van 1 januari 2013 heeft de NZa (=overheid| wettelijk vastgesteld, dat alle orthodontie tarieven weer aan elkaar gelijk zijn gesteld. Daarmee bestaat er geen verschil meer in tarief tussen een orthodontist en tandarts. Bij de vaststelling van de tarieven 2013, zijn alle orthodontie tarieven gedaald in vergelijking met de tarieven van de  2-de helft 2011.

Piercings en tatouages lijken naast kledingstijl en muziekkeuzes een belangrijke rol te spelen bij de jeugd. 1,6% van de mannen en 5,6% van de vrouwen heeft tegenwoordig een mondpiercing. De tong is daarbij de meest favoriete plek, gevolgd door de lip. Uit een recent onderzoek blijkt dat terugtrekken van tandvlees (=gingivale recessies) het meest voor te komen bij mondpiercings, gevolgd door afbreken van kiezen en tandvleesproblemen (parodontitis) (bron:Int.J.Dental Hyg. 2012).

3 november 2012 en elke  eerste zaterdag van de maand daaropvolgend, kan iedereen kennismaken met ons team en de ongedwongen sfeer binnen onze praktijk. Van 11.00-13.00 uur ben je van harte welkom.

Door het grote succes van de eerste open huis dag, zal er vanaf november 2012 elke maand weer zo'n dag georganiseerd worden. Binnenkort wordt bekend welke vaste zaterdag van de maand dit zal worden.

De open huis dag van onze Praktijk voor Orthodontie, was 8 september een groot succes. Ondanks het mooie weer, zijn vele mensen langs gekomen om kennis te maken met het team en ook om onze praktijk te bekijken. Hun bezoek heeft duidelijke antwoorden over de beugels opgeleverd en zeer vele enthousiaste reacties gegeven. De moeite waard voor herhaling.

Zaterdag 8 september heeft onze Praktijk voor Orthodontie een OPEN  HUIS DAG van 12.00 -16.00 uur. Geheel vrijblijvend kunnen jullie dan kennis maken met ons team en de sfeer proeven van deze praktijk. Deze dag wordt er ook GRATIS orthodontie advies gegeven. Aanmelden voor deze dag hoeft niet.

De Praktijk voor Orthodontie sponsort de Stichting CliniClown. Deze stichting is acvtief in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Deze stichting biedt kinderen met een ernstige ziekte afleiding en plezier. De CliniClowns laten de kinderen weer even de baas zijn over hun eigen situatie.

Het gebruik van een buitenboordbeugel (headgear) is in de meeste gevallen niet meer nodig en zelfs verouderd. Tegenwoordig kan dezelfde werking verkregen worden door kleine schroefjes (mini-implantaten) tijdelijk in de mond aan te brengen. Het grote voordeel is dat je geen medewerking van de patient meer nodig hebt en je zeker bent van een goede werking op de kiezen. Deze technieken gebruikt Arnoud Boelens nu al geruime tijd in een Duitse kliniek en in de Praktijk voor Orthodontie in Hoofddorp.

Arnoud Boelens is, in  samenwerking met een universiteit in Duitsland, een orthodontisch klinisch onderzoek gestart. Het betreft een  orthodontische behandeling bij een patient met een zeldzaam syndroom. Vanuit de litaratuur is niet bekend hoe en/of de behandeling zal aanslaan. Over enkele jaren zal er een literatuur publicatie volgen.

Zwembadwater met een lage zuurgraad kan tanderosie veroorzaken. In een Pools onderzoek komt bij 26% van de wedstrijdzwemmers en bij 10% van de recreatieve zwemmers tanderosie voor aan de wangzijde. (bron:Clinical Oral Investigations)

Patienten zijn zeer tevreden over onze Praktijk voor Orthodontie. "De patient is koning" en zo worden zij ook door ons team behandeld. Reacties zijn te vinden op www.zorgkaartnederland.nl onder de zoekargumenten "Praktijk voor Orthodontie" in "Hoofddorp".

De Rooms-Katholieke Basisschool "Klimop" is vandaag door Arnoud Boelens bezocht om daar een gastles te geven over poetsen. Dit in het kader van de landelijke voorlichtingsactie  "Hou je mond gezond". De kinderen waren laaiend enthousiast. Binnenkort wordt daarom ook de basisschool "de Regenboog" door onze praktijk aangedaan.

De premies voor de aanvullende tandartsverzekeringen zijn tussen 2009 en 2012 met gemiddeld 20% gestegen, terwijl in veel gevallen de dekkingen zijn verlaagd.  De tandartstarieven stegen in dezelfde periode 4,7% (bron: NZa). De NMT vindt dat de marges die de verzekeringen hanteren redelijk en in verhouding moeten zijn. De VVAA toont ondermeer aan dat dit niet het geval is. Bron: VVAA juni 2012.

Een orthodontische behandeling met vaste apparatuur kan bij slechte mondhygiene leiden tot witte, carieuze vlekken op de tanden en kiezen (=WSL=white spot caries lesions). Een breed onderzoek heeft aangetoond dat bij een vaste beugel aan de wangzijde er 4,8 keer zo grote kans op deze WSL-plekken is in vergelijking met een vaste beugel aan de tongzijde (=onzichtbare beugel). Bron: Eur.J.Oral Science

De "Praktijk voor Orthodontie, Ortho Bright Smile" is een sprankelende, frisse commercial gestart in de nieuwe Cinemeerse bioscoop van Hoofddorp. Bezoekers van de bioscoop reageren blij verrast bij het zien ervan. Eigen patienten vinden de uitstraling van de commercial passen bij de praktijk.Bekijk de commercial hier.

AANMELDEN
als nieuwe patiënt